Det mest positive etter pandemien er kanskje at det har gitt oss en tro på at endringer er mulig og viktigheten av å dra i flokk, og hvilken kraft som ligger i oss mennesker. Vi ønsker å løfte frem tre refleksjoner fra året som har gått:
01 / De viktigste innovasjonsprosessene er i offentlig regi. Mange av utfordringene vi som samfunn står overfor krever gode fellesskapsløsninger, ansvaret kan ikke bare hvile på hver og én av oss.
02 / De meste vellykkede endringsprosessene starter ofte nedenfra, fra grasroten. Det betyr ikke at det ikke trengs styring, men at det er de tusen små dyttene som i sum gir resultater, og ikke de massive prosjektene og rammeverkene som ofte tar energien fra folk.
03 / Bruk av innsikt kombinert med atferdspsykologi er nøkkelen til at vi mennesker tar valg som er bra for både samfunnet og for hver enkelt av oss. Vår erfaring er at de fleste ønsker å gjøre gode valg, men at rammebetingelsene ofte ikke er tilstede.
/

I Mindshift har vi vært så privelegerte at vi har fått ta del i meningsfylte, ambisiøse og nyskapende prosjekter:
Direktoratet for Byggkvalitet har forenklet komplekse prosesser innen plan‑ og byggområdet ved å digitalisere og automatisere, hele tiden med brukerfokus, prototyping og tidlig pilotering.
Statens Pensjonskasse har tatt i bruk nye statistiske metoder for å avdekke kundeatferd og behov, slik at de kan utvikle gode løsninger som gjør at så mange medlemmer som mulig forstår hvilke muligheter de har og kan ta gode valg om sin pensjon.
Klaveness har gjort det som mange virksomheter ofte snakker om, men ikke leverer på: tatt kompetanseutvikling for alle ansatte på alvor, i år med sitt omfattende opplæringsprogram innen dekarbonisering i shipping.
Sammen med mange andre kunder har vi gjennomført spennede prosjekter der dataplattformer, analyse og endringsledelse har vært sentrale leveranser.

Årets julegave fra Mindshift går derfor til en organisasjon som både er en grasrotbevegelse, som er innsiktsdrevet og i høyeste grad er engasjert i endringer som angår oss alle, nemlig tapet av naturmangfold. Vi donerer i år en sum til
Sabima. De jobber opp mot politiske miljøer og forvaltningsmyndigheter, og andre med interesse for miljø og natur. Målet er å sikre god forvaltning av biologisk mangfold slik at vi får en bærekraftig bruk av norsk natur. Det kommer både oss og fremtidige generasjoner til gode.
/