This site runs best with JavaScript enabled
Logo

Atferdsendring

Hva skal vi gjøre med sneipene på bakken?

Våre gater og parker flyter over av sigarettsneiper. Hvorfor er det sånn, og hva skal vi gjøre med problemet? En serie eksperimenter gjort i Oslo sommeren 2020 gir noen svar.

Image

Da røykeloven trådde i kraft i 2014 ble alle røykere sendt ut på gaten. Men de fikk ikke med seg askebegrene sine. De har nå ofte ikke annet valg enn å kaste sneipen på bakken. Resultatet ser vi alle, hver dag.

Sneiper er ikke bare et estetisk problem. De inneholder også engangsplast, og kan bli liggende på bakken i opptil 15 år.

Skal vi forhindre forsøpling må vi korte ned avstanden til nærmeste avfallsbeholder. Et godt alternativ til å ha avfallsdunker «over alt» kan være å dele ut lommeaskebegre som røykere kan ha med seg.

Eksperimenter utført av Mindshift i en park i Oslo (Birkelunden) viser hvor effektive disse kan være. Ved å dele ut lommeaskebegre reduserte vi kasting av sneiper med 24%. Ved å supplere utdelingen med enkle miljøbudskap ble kastingen redusert med hele 32%.

Røykere flest ønsker å kaste sneipene på egnete steder. Tiden er overmoden for å gi de muligheten til å gjøre nettopp det.

Let's Talk!

Ambitious business manager with a complex issues to solve? Potential colleague who enjoy challenging old habits? Let's talk!

Anne Stokke

Anne Stokke

CEO

anne.stokke@mindshift.no

+4798238713

Andre Ruud

Andre Ruud

CTO

andre.ruud@mindshift.no

+4797569513

Bjørn Hallan

Bjørn Hallan

COO

bjorn.hallan@mindshift.no

+47 917 59 222

m/unlock

The quickest route to insights

/ State-of-the art tools for unlocking insights through behaviour psychology and smart use of data.